Enter your keyword

News

Interview Stefan Triest

Hun kantoor aan de Gentse Zuiderpoort werd simpelweg te klein voor het groeiende bedrijf Addestino / Venture Spirit van Stefan Triest. En op zo’n moment maak je niet alleen de overweging dat je louter meer vierkante meter nodig hebt, maar ook dat je een goed uitgerust kantoor wil: functioneel, comfortabel en het liefst ook nog goed gelegen, en zelfs met nog meer uitbreidingsmogelijkheden. Die plek vond Stefan Triest uiteindelijk in Zele, in het bedrijvencentrum Rinkhout, vlak aan de verbindingsweg tussen Dendermonde en Lokeren via DBI.

“Het is een schitterend gebouw, met alle denkbare troeven.

Ik vind het zelfs een beetje ongewoon dat hier nog twee verdiepingen beschikbaar zijn,” aldus Stefan Triest. De samenwerking met DBI verloopt voor Stefan Triest eigenlijk best vanzelfsprekend. Een contactpersoon is meteen aanspreekbaar en het minste euvel wordt meteen en discreet opgelost.

 

Of ze de stad niet missen? Niet in hun geval

Noch Addestino noch Venture Spirit zijn afhankelijk van de stadsdynamiek. Bereikbaarheid, parkeergelegenheid en een goed uitgerust kantoor zijn belangrijkere factoren. Stefan Triest: “We gingen in eerste instantie wel in Gent op zoek naar een nieuw kantoor, maar vaak botsten we op oudere gebouwen die niet het nodige comfort hadden of die gewoon veel te duur waren. Hier hebben we voor hetzelfde bedrag veel meer ruimte ter beschikking. Het bedrijvencentrum Rinkhout is nieuw, was gebruiksklaar met alle comfort die een modern bedrijf zich maar wensen kan. Dat comfort of functionaliteit zijn vrij algemeen te noemen: voldoende bewegingsruimte, een rustige werkplek, voldoende daglicht, uitgeruste technieken én een degelijke logistieke ondersteuning. Voor de medewerkers zelf is de driehoek Gent-Antwerpen-Brussel dus een prima uitvalsbasis.”

 

Er zijn een aantal medewerkers die maar af en toe langskomen, omdat ze de werkdag bij een klant doorbrengen. Zo’n vijftien medewerkers komen wel dagelijks naar dit kantoor. Elk heeft er zijn eigen plekje in een ruim landschapbureau. Er zijn een aantal vergaderzaaltjes, en wie even apart wil zitten, omwille van de concentratie of om te telefoneren, kan zich ook even in een apart akoestisch afgesloten bureau terugtrekken. Ook de eetruimte met kitchenette kan naar eigen believen worden gebruikt om er ideeën te bedenken of uit te werken. Gewoon aan tafel met een tas koffie, of al kickerend. Want goed samen in de pauze leidt tot goed samenwerken en tot vaak briljante vondsten.

 

Extra vierkante meters

Belangrijk is dat ze na twee jaar al opnieuw méér plek nodig hadden, en die extra vierkante meters hier letterlijk aansluitend vonden, in hetzelfde gebouw, op dezelfde verdieping. Een binnenwand werd simpelweg verwijderd en de beschikbare oppervlakte verdubbelde meteen.

Hoewel het niet meteen opvalt dat Stefan Triest het interieur nog niet àf genoeg vindt, wil hij in de loop van de komende maanden het kantoor een nog wat persoonlijke touch geven. Maar wat zal blijven is de rust die de kantoorruimte uitstraalt, een zege voor de productiviteit van het bedrijf. Dat rustgevende komt niet alleen door de vrij sobere invulling van de ruimte, maar ook van netjes opgeruimde, bijna cleane desks.

 

Twee bedrijven onder één dak

Addestino en Venture Spirit zijn twee bedrijven onder één dak, met een verwante maar toch andere consultancy service. Addestino is een pur sang consultancy bedrijf dat voor klanten uit onder meer, de telecombusiness, high tech  en heel wat andere bedrijfssectoren innovatieve ideeën én producten bedenkt. Barco bijvoorbeeld is één van hun klanten. De medewerkers van Addestino komen niet dagelijks naar kantoor, ze werken meestal bij de klant. Maar het gebeurt al eens dat de klant zelf naar het Addestino-kantoor komt, om in alle rust het nieuwe idee samen uit te werken.

 

Venture Spirit heeft een business game ontwikkeld, een werkmethode die strikt genomen geen consultancy biedt, maar die medewerkers van een klant zélf oplossingen voor een business-kwestie laten vinden. De klanten van Venture Spirit zijn wereldwijd verspreid. Voor die klanten maakt de locatie in Zele dus niet zo veel uit, maar voor de medewerkers is het wél comfortabel dat het woon-werkverkeer beperkt blijft.